20150831 ΓΙΟΥΝΚΕΡΦαίνεται πως ο εκ των τοποτηρητών της αποικίας της Ελλαδας Jean-Claude Juncker -ξέρετε, αυτός που έχει κάνει την χώρα του το Λουξεμβούργο φορολογικό παράδεισο- φαίνεται πως την είχε έτοιμη την επιστολή.  Γιατί δεν πρόλαβε να ορκιστεί η κυρία Θάνου και ο κύριος Juncker έσπευσε να κάνει τις δέουσες συστάσεις: «Με την Ελλάδα να έχει υπογράψει τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και ιδιαίτερα η Κομισιόν, θεωρούν απαραίτητη την πλήρη στήριξη του προγράμματος».  Λες και η κυρία Θάνου προετοίμαζε κάποια επανάσταση ενάντια στο γκρίζο Διοικητήριο των Βρυξελλών.  Έτσι όμως είναι στις αποικίες, πρέπει καθε λίγο να τους υπενθυμίζουμε ποιοί είναι, ποιά είναι η θέση τους.
Σαν να μην έφτανε όμως αυτό θεώρησε καλό να παρέμβει και η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία Πιπιλή.  Η ευγενέστατη κυρία Πιπιλή που κάποτε είπε στον Γ. Παπανδρέου να σκάσει (επι λέξη).
Δεν της κάνει λέει η κυρία Θάνου γιατί είναι συνδικαλίστρια και αντι-μνημονιακή, και λυπάται που δεν μπορεί να χαρεί ως αγωνίστρια για τα δικαιώματα της γυναίκας.  Λιγόψυχη και μίζερη η κυρία Πιπιλή.  Είναι βέβαια γνωστό πως οι υπερσυντηρητικοί βγάζουν φουσκάλες στο άκουσμα της λέξης “συνδικαλισμός” (δες Θάτσερ, πχ), όπως είναι γνωστό πως η κυρία Πιπιλή είναι υπερ-μνημονιακή σε αντίθεση με την κυρία Θάνου.  Αυτό που φαίνεται όμως περίεργο είναι πως η κυρία Πιπιλή δηλώνει “αγωνίστρια”.  Και ναι μεν στην Ελλάδα είσαι ο,τι δηλώσεις αλλά αλήθεια, αλλά πού και πότε αγωνίστηκε;  Μπορεί να κάνω και λάθος μα δεν έχω υπ’ όψη μου κάτι τέτοιο.  Πιπιλή όμως είναι αυτή, όλα να τα περιμένεις.

ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-

It seems that Mr. Jean-Claude Juncker one of the commissioners for the colony of Greece -you know, the guy who helped develop Luxembourg into a tax evasion paradise – it seems then that he had his letter ready in advance.  Because only few hours after the new PM, Mrs Thanou, was established in office Mr Juncker hurried to give the proper instructions: “Greece having signed the new aid agreement, the European partners and especially the Commission regard the full adherence to the program aw absolutely necessary”.  As if the Greek PM was plotting some revolution against the gray Governors in Brussels.  Still, this is how it is in the colonies.  They must be regularly be reminded of their position and who is the boss.


FLY WITH A BOOK30 Αυγούστου 1139, ο Πάπας Ινοκέντιος Β’ και η Β’ Σύνοδος του Λατερανού απαγορεύουν την χρήση της βαλίστας ενάντια σε Χριστιανούς (παρακαλώ).
“…απαγορεύουμε με ποινή το ανάθεμα την χρήση της φονικής τέχνης της βαλίστας που είναι μισητή απο τον Θεό ενάντια σε Χριστιανούς και Καθολικούς…”
Η απαγόρευση ισχύει ακόμα κι έτσι, παρακαλώ, βγάλτε την χρήση της βαλίστας απο το μυαλό σας εκτός κι αν στόχος σας είναι κάποιος άπιστος Μωαμεθανός.
Πάντως, η βαλίστα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα απο ειδικές μονάδες σε διάφορους στρατούς.  Εγώ όμως έχω να προτείνω μια άλλη χρήση γι αυτήν…

ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο

August 30, 1139. The Second Lateran Council under Pope Innocent II in 1139 banned the use of crossbows against Christians.
“…We prohibit under anathema that murderous art of crossbowmen and archers, which is hateful to God, to be employed against Christians and Catholics from now on…”
The ban is still in place, so you may NOT use a crossbow, with a bow made of wood and horn or steel, against anyone but infidels.
Still, the crossbow is still used today by special units by various armies.  However, I have something different to propose


ELVIS

29 Αυγούστου 1977 – Τρία άτομα συλλαμβάνονται στο Μέμφις του Τανεσή προσπαθόντας να κλέψουν το σώμα του Έλβις. Μετά απ’ αυτό το σώμα μεταφέρθηκε στο Graceland.

ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο-ο

August 29, 1977 – Three people were arrested in Memphis after trying to steal Elvis’ body. As a result his body was moved to Graceland.


TOLSTOI 2 Ο Τολστόι είναι ένας από εκείνους τους μεγάλους διανοούμενους που δεν μπορεί να κατηγοριοποηθεί. Παράξενος και απρόβλεπτος, συγγραφέας, ουμανιστής, μαχητής της ειρήνης, φιλόσοφος,  Οι ιδέες του για την ειρηνική αντίσταση, την μη βία, άσκησαν αποφασιστική επιρροή σε προσωπικότητες του 20 αι. όπως ο Γκάντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κίγκ.
Ο Τολστόι έμαθε για την χορτοφαγία και έγινε οπαδός της την ίδια μέρα, σε μια συζήτηση με κάποιον κύριο Frey.  “Μάλιστα φίλε μου”, είπε στο τέλος, “έχεις δίκιο.  Σ’ ευχαριστώ για τα σοφά σου λόγια.  Σίγουρα, θ’ ακολουθήσω το παράδειγμά σου και θα παρατήσω το κρέας”.
Αργότερα θα γράψει: “Εάν πράγματι ο άνθρωπος προσβλέπει σοβαρά σε μια δίκαιη ζωή… η πρώτη του πράξη πρέπει να είναι η αποχή απο ζωϊκή τροφή διότι, πέρα απο την έξαρση των παθών που προξενεί η τροφή αυτή, είναι ανήθικη, καθώς απαιτεί μια πράξη αντίθετη προς την ηθική -δηλαδή τον φόνο- που συντελείται απο απληστία και μόνο… Αυτή η κατάσταση είναι φοβερή.  Όχι ο θάνατος και ο βασανισμός των ζώων μα το ότι ο άνθρωπος καταπιέζει μέσα του χωρίς λόγο την ύψιστη πνευματική του ιδιότητα -αυτήν της συμπάθειας και της λύπης για τα ζωντανά όντα…”
Αν και δεν προσπάθησε να επιβάλλει τις απόψεις του στην οικογένεια του τού άρεσε να τους πειράζει.  Μια μέρα, η θεία του βρήκε στην θέση της στο τραπέζι ένα χασαπομάχαιρο κι ένα κοτόπουλο.  Η κατάπληξή της απαντήθηκε από το Τολστόι: “Ξέραμε πως ήθελες να φας κοτόπουλο μα κανένας μας δεν μπορούσε να το σκοτώσει.”
Ασκητικός, ο Τολστόι, έστρεψε τα πυρά του και αλλού: “Πώς εξηγείται πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πράγματα που τους αποβλακώνουν: βότκα, κρασί, μπύρα, χασίς, όπιο, καπνό και άλλα λιγότερο συνηθισμένα- αιθέρα, μορφίνη κ.λ.π.;  Γιατί ξεκίνησε αυτή η πρακτική; Γιατί ξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και γιατί ξαπλώνεται ακόμα σε κάθε είδους ανθρώπους άγριους και πολιτισμένους; … γιατί οι άνθρωποι θέλουν να αποβλακώνονται;
Ο συγγραφέας της “ Άννα Καρένινα” και του “Πόλεμος και Ειρήνη” πέθανε μια μέρα σαν σήμερα, 27 Αυγούστου 1910 με το παλιό ημερολόγιο.  Ο θάνατος του επήλθε απο πνευμονία στον σταθμό του τραίνου, στο Αστάποβο.  Ο σταθμάρχης τον πήρε σπίτι του και φώναξε γιατρούς, χωρίς αποτέλεσμα.  Η αστυνομία προσπάθησε να περιορίση την πρόσβαση στην κηδεία του χωρίς επιτυχία, καθώς χιλιάδες χωρικοί γέμισαν τους δρόμους.
Σύμφωνα με κάποιες πηγές, τις τελευταίες ώρες του τις πέρασε κηρύττοντας την αγάπη και την μη βία στους συνεπιβάτες του στο τραίνο.